تابلو برق مرکز کنترل موتور

تابلو برق مرکز کنترل موتور

تابلو برق مرکز کنترل موتور

 تابلو برق مرکز کنترل موتور

به منظور کارکرد صحیح و پایدار موتور در خط تولید، لازم است که همواره توسط یک واحد کنترل و حفاظت، مورد پایش لحظه ای قرار گیرد. این عمل توسط تابلو برق مرکز کنترل موتور صورت می پذیرد. سیستم MCC به یک مجموعه کامل از موتورها و سیستم های کنترلی وصل می شود. در موتورهای معمولی مرکز کنترل هایی با تجهیزات الکترو-مکانیکی به کار می رود. ساختار کلی این سیستم ها از نوع سخت افزاری می باشد. اخیراً استفاده از سیستم های MCC در صنایع گوناگون رشد زیادی داشته است. در سال های اخیر به خاطر پیشرفت تکنولوژی، شاهد بکارگیری توامان امکانات سخت افزاری و نرم افزاری برای حفاظت و کنترل موتور در صنایع هستیم.تابلو برق مرکز کنترل موتور

تابلو برق معمولی عموماً به صورت مداوم در مدار استفاده نمی شود. در حالی که سیستم مرکز کنترل موتور باید دائما مشغول پایش و حفاظت از سیستم موتور باشد. از طرفی گستره ولتاژ تابلو برق می تواند تا 400 کیلو ولت نیز برسد. این در صورتی است که یک سیستم مرکز کنترل موتور تنها تا 15 کیلوولت قابلیت کار کردن دارد.

تابلو برق مرکز کنترل موتور Motor Control Center در صنایع مختلف کاربرد دارد. از جمله این موارد می توان به استفاده در صنایع پتروشیمی، ساخت کاغذ، مصالح ساختمانی، تولید شیشه، ساخت خودرو، سیمان، صنایع نفت و گاز، تولید مواد غذایی و صنعت نساجی و غیره اشاره نمود.

تابلو مرکز کنترل موتور دارای ولتاژ نامی 230 ولت تکفاز و 380 تا 660 ولت سه فاز متناوب و 600 ولت می باشند. همچنین این سیستم در فرکانس 40 الی 60 هرتز کار می کند. جریان نامی سیستم مرکز کنترل موتور تا 4000 آمپر می باشد. قدرت اتصال کوتاه آن در مدت یک ثانیه، تا 100 کیلو آمپر می باشد. درجه حفاظت مورد استفاده در این دستگاه طبق IP40 تا IP54  و بر اساس استاندارد IEC529 تعریف می شود.

این نوع از تابلو های برق، بیشتر در شرکت ها و مجموعه هایی که مصرف جریان با آمپراژ بالا دارند به کار گرفته می شود. تابلو کنترل موتور دارای کشو یا فیدرهای مختلف است. در صورت بروز خطا یا مشکل در یک فیدر، امکان تعویض سریع آن برای کاربر فراهم است. مجموعه ای از کلید تغذیه ورودی؛ یک سری سلول از جمله کشوهای زیرشاخه ای، باسبارها، ترمینال های خروجی تشکیل شده است.

 

انواع تابلو برق مرکز کنترل موتور

با توجه به نوع ساختار داخلی و قابلیت ها و تکنولوژی به کار رفته در این سیستم ها، می توان دو نوع تابلو برق کنترل موتور را به شرح ذیل نام برد:

نوع سنتی  ( CMCC)

نوع سنتی این دستگاه، که به صورت اختصاری CMCC نامیده می شود، امکان تشخیص آغاز و انتهایی حرکات ساده را در موتور دارند. ویژگی های مثبت این مدل ها، امکان تعمیر و نگهداری تابلو برق به صورت ساده تر و ضریب اطمینان بالا و کارکرد پایدار آن را می توان نام برد.

معایب تابلو کنترل سنتی CMCC
  • بالا بودن تعداد کابل های متصل کننده و سخت بودن امکان عیب یابی سیست
  • نیاز به کابینه برای اجرای دستواران DCS
  • سختی نصب و راه اندازی اولیه
  • امکان بروز حادثه بیشتر، به خاطر وجود سیم کشی بیشتر
  • گسترش ناپذیر بودن سیستم
  • پایین ترین بودن ضریب عملکرد نسبت به مدل هوشمند
  • تعدد قطعات یدکی مورد نیاز

تابلو برق کنترل موتور هوشمند IMCC

تابلو برق مرکز کنترل هوشمند یکی از جدیدترین مدل های دستگاه های کنترل گر به شمار می رود. فناوری به کار رفته در این سیستم، بر اساس پردازی داده رایانه ای و همچنین بهره گیری از اطلاعات لحظه ای و بسیار دقیق است. این سیستم های موتور کنترل سنتر هوشمند، وظیفه کنترل و حفاظت از موتورها را به صورت کاملاً هوشمندانه و به نحو احسنت انجام می دهند. سیستم های هوشمند قابلیت تشخیص، کنترل و محافظت از سروو موتورها را نیز دارا می باشند.

در سیستم های موتور کنترل سنتر، به علت کمتر بودن خطوط تماسی، امکان عیب یابی ساده تر وجود دارد. همچنین خطوط با یکدیگر تداخلی ندارند. ضمناً می توان دستورات کنترلی را بدون استفاده از کابینه به سیستم ار ارسال نمود. در این سیستم ها، خطوط انتقالی توانایی کنترل 100 مدار موتور را به صورت واحد دارند. امکان نصب و راه اندازی سیستم کنترل موتور هوشمند ساده تر است و در زمان کمتری انجام می شود. دفعات تعمیر نگهداری این تابلو برق ها کمتر است. سیستم هوشمند مرکز کنترل MCC قابل انعطاف و گسترش است. قطعات یدکی مورد نیاز این دستگاه نسبت به مدل سنتی کمتر است. بنابراین از نظر اقتصادی به صرفه تر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما
شروع گفتگو
shares